Filmele saptamanii 20 – 26 aprilie 2007

Filmele saptamanii 20 – 26 aprilie 2007

0 182

Go Multiplex


?


In cautarea fericirii (Pursuit of Happyness)


Orele: 16.30, 19.00, 21,30


Regia: Gabriele Muccino


In rolurile principale: Will Smith, Thandie Newton, Jade Christopher Syre Smith


Gen: Drama


In filmul “In cautarea fericirii”, Chris Gardner (Will Smith) este un familist care incearca din rasputeri sa supravietuiasca. in ciuda bravelor sale incercari de a-si mentine familia pe linia de plutire, mama (Thandie Newton) fiului sau in varsta de cinci ani, Christopher (Jaden Christopher Syre Smith) cedeaza nervos sub presiunea constanta a lipsurilor financiare. Nemaifiind capabila sa le faca fata, decide cu jumatate de inima sa plece. Chris, devenit acum singurul parinte, continua cu incapatanare sa caute o slujba mai bine platita folosindu-se de toate trucurile de marketing pe care le cunoaste. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasa firma de agenti de bursa si, desi nu este platit, lucreaza totusi in speranta ca la sfarsitul stagiului va obtine o slujba si va avea parte de un viitor promitator. Ramasi fara nici un fel de protectie financiara, Chris si fiul sau sunt in curand dati afara din apartament si obligati sa doarma in centre pentru cei fara adapost, in statii de autobuz, toalete sau oriunde pot gasi un refugiu in timpul noptii.


?


Recviem (Requiem)


Orele: 17.30, 20.00


Regia: Hans-Christian Schmid


In rolurile principale: Burghart Klaubner, Imogen Kogge, Anna Blomeier


Gen: Drama, Horror, Thriller?


O poveste adevarata despre o exorcizare intamplata in anii ’70 intr-un orasel din Germania e prilej pentru un film-bisturiu devastator, dar si liric si emotionant. Plus o interpretare epocala, premiata la Berlin.


Aceasta e adevarata poveste a posedarii unei tinere fete, prezentata si in varianta americana in filmul Un caz de exorcizare/The Exorcism of Emily Rose.


?


Mici copii (Little Children)


Orele: 18.00, 21.00


Regia: Todd Field


In rolurile principale: Kate Winslet, Patrick Wilson


Gen: Crima, Drama, Romantic


Kate Winslet, Jennifer Connelly si Patrick Wilson joaca in “Mici Copii”, cea mai recenta creatie a scenaristului/regizor nominalizat la Oscar, Todd Field. Bazat pe romanul lui Tom Perrota, filmul se concentreaza asupra catorva persoane ale caror vieti se intersecteaza in mod surprinzator si potential periculos pe terenurile de joaca, in bazinele orasului si pe strazile unde locuieste mica lor comunitate.


Desi “Mici copii” se bazeaza pe un roman foarte apreciat, Todd Field si Tom Perrotta au dorit sa creeze un film care sa stea pe propriile-i picioare, fiind independent de carte.


?


Cinema Bulevard


?


Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland)


Orele: 17.00, 19.30


Regia: Kevin Macdonald


In rolurile principale: Forest Whitaker, Gillian Anderson, James McAvoy, David Oyelowo


Gen: Drama, Istoric


Totul incepe atunci cand chipesul doctor scotian Nicholas Garrigan (James McAvoy), proaspat iesit de pe bancile facultatii de medicina, ia un avion spre Uganda, in cautarea aventurii, idilelor romantice si bucuriei de a ajuta o tara care are cu adevarat nevoie de iscusinta sa medicala. La scurt timp dupa sosirea sa, Garrigan e chemat la locul unui accident bizar: Idi Amin, noul conducator al tarii, a intrat cu masina sa Maserati intr-o vaca. Luand cu curaj controlul asupra situatiei, Garrigan il impresioneaza pe Amin, avand aceeasi franchete neobrazata. Deja obsedat de istoria si cultura scotiana, Amin il place pe Garrigan si la scurt timp ii ofera slujba improbabila de a fi doctorul sau personal.


?


Cinema Modern


?


Ticalosii


Orele: 17.30, 20.00


Regia: Serban Marinescu


In rolurile principale: Stefan Iordache, Horatiu Malaele, Monica Davidescu


Gen: Crima, Drama


Clasa politica aflata la putere urmareste prin intermediul Serviciilor Secrete atat pe membrii si finantatorii sai, cat si pe cei din opozitie. Primul Ministru si Presedentia ii inregistreaza cu ajutorul unor camere ascunse atat pe General, pe Senator cat si pe Magnat, in ipostaze cat mai compromitatoare.


Politica nu suporta devieri de comportament. Premierul nu este de acord cu jocul dublu al Magnatului, care finanteaza atat puterea cat si opozitia. De aici o multime de jocuri si mismasuri, care au loc atat in spatele usilor inchise cat si in vazul tutoror, fiind incluse in cunoscute emisiuni de televiziune.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.