Filmele saptamanii 19-25 ianuarie 2007

Filmele saptamanii 19-25 ianuarie 2007

0 478

Cinema Bulevard


Eragon


Orele 17.00, 19.30


Regia: Stefen Fangmeier


In rolurile principale: Garrett Hedlund, Edward Speleers, Sienna Guillory


Gen: Actiune, Aventuri, Fantastic?


Atunci cand Eragon (Edward Speleers), baiatul unui fermier sarac, descopera in padure o piatra albastra, minunat slefuita, bucuria lui nu cunoaste margini. Tot ce poate crede este ca va reusi sa cumpere toata iarna de mancare pentru familia lui.


Dar piatra se dovedeste a fi un ou de Dragon, iar oul se va sparge, din el iesind Saphira, o Dragonita care este legata intr-un fel magic de Eragon, iar el a devenit astfel mostenitorul unui destin misterios… In curand el va fi prins intr-o aventura cum nu si-ar fi putut imagina cu doar cateva zile in urma.


Dusmani fara de numar ii pornesc pe urme, iar singurele lui ajutoare sunt o sabie veche si sfaturile unui povestitor batran pe nume Brom (Jeremy Irons). Iar lumea pe care trebuie sa o infrunte este una a magiei si a puterilor nebanuite.


La numai sase luni de la aparitie, romanul a depasit un million de exemplare vandute numai in SUA, mentinandu-se 26 de saptamani consecutiv in topul New York Times Bestsellers, iar traducerea va fi publicata in 30 de tari. Versiunile internationale au aparut pana acum in 15 tari. 500.000 de exemplare de la inceputul anului 2005, numai Franta, Germania, Italia si Japonia vanzandu-se cate 100,000 de exemplare.


?


Cinema Modern


Casa de langa lac /The Lake House (Il Mare)


Orele 17.30, 20.00


Regia: Alejandro Agresti


In rolurile principale: Keanu Reeves, Sandra Bullock


Gen: Drama, Romantic


Simtind ca este timpul pentru o schimbare in viata sa, Dr. Kate Foster (SANDRA BULLOCK) paraseste Illinois-ul unde si-a incheiat rezidentiatul si se angajeaza la aglomeratul spital din Chicago. Unicul lucru de care ii pare rau ca il lasa in urma este frumoasa casa pe care ea a inchiriat-o – un refugiu proiectat artistic si cu mult spatiu, cu ferestre largi care ofereau privelistea unui lac placid. Este un loc in care se simtea in largul sau. Este o dimineata de iarna in anul 2006. In drumul ei catre oras, Kate lasa un bilet in cutia postala pentru urmatorul chirias al casei, rugandu-l sa trimita mai departe scrisoarea sa si notand ca urmele inexplicabile de labe de animal pe care el ar putea sa le observe in fata usii erau acolo cand ea s-a mutat in casa. Dar cand urmatorul chirias soseste, el observa ceve cu totul diferit. Alex Wyler (KEANU REEVES), un arhitect talentat dat frustrat care lucreaza la un santier de constructii din apropiere, gaseste casa de langa lac foarte rau neglijata, prafuita, murdara si cu buruieni. Si nicaieri nici un semn de urme de labe de animal.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.