Filme romanesti la Festivalul de Film European

Filme romanesti la Festivalul de Film European

0 79

Un numar important de filme romanesti vor fi proiectate la Festivalul de film european „Vinos de Castilla la Mancha”. Festivalul va fi organizat intre 30 iunie-5 iulie, la Solana (Spania), tara noastra fiind invitata de onoare. Ziua Romaniei la festival va fi marcata pe 4 iulie, in timp ce la Gala din 5 iulie cinematografia romaneasca va fi omagiata prin conferirea Medaliei Lumiere pentru Film. Distinctia, oferita de Fundatia Lumiere, va fi inmanata actritei Laura Vasiliu, una dintre protagonistele filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, si directorului de imagine Florin Mihailescu, invitati de onoare ai festivalului.
In cadrul Zilei Romaniei vor fi proiectate filmele: „Megatron” de Marian Crisan, castogator al premiului Palme d’Or pentru scurtmetraj la Cannes 2008 si „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” de Cristian Mungiu, detinator al trofeului Palme d’Or pentru lungmetraj la Cannes 2007, dar si „Un cartus de Kent si un pachet de cafea” de Cristi Puiu si „Visul lui Liviu” de Corneliu Porumboiu.
Romania va mai fi reprezentata la festival prin spectacole folclorice sustinute de Ansamblul Romanasul din Madrid si degustari de vinuri si produse culinare romanesti. Festivalul de film „Vinos de Castilla la Mancha” este organizat de Patronatul Municipal de Film si Primaria din La Solana, impreuna cu Fundatia Lumiere din Madrid.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.