Filme romanesti la Budapesta

Filme romanesti la Budapesta

0 134

In perioada 10-14 aprilie, la Budapesta, se desfasoara festivalul Dialektus, unde Romania este reprezentata de doua filme documentare.


„Blestemul ariciului” (2004) si „La drum” (1998), ambele de Dumitru Budrala, concureaza cu peste 300 de filme din 28 de tari. Cele doua pelicule exploreaza lumi practic necunoscute marelui public: ciobanii din Carpati care calatoresc sapte luni pe an, in transhumanta, si tiganii saraci a caror supravietuire depinde de vreme si de vremuri.


?


In afara competitiei, in cadrul unui eveniment special, va fi prezentat filmul ASTRA FILM 2006 – povestea Festivalului. Astfel, publicul va avea ocazia sa afle chiar de la directorul Festivalului ASTRA FILM, Dumitru Budrala, care sunt atractiile preconizate pentru editia din 2007, precum si noutatile fata de editiile anterioare.


Cu acest prilej, ASTRA FILM FEST se pregateste pentru propria competitie, ce se va desfasura in perioada 22-28 octombrie 2007, in cadrul programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana.


ASTRA FILM FEST este un festival international de film documentar si antropologie vizuala, aflat la cea de a 9-a editie. Festivalul a fost gandit sa promoveze filmul documentar ca gen distinct al filmului de non-fictiune, dar mai ales sa ofere publicului posibilitatea de a interactiona cu realizatorii.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.