Filme romanesti de marca la Zilele Filmului European de la Praga

Filme romanesti de marca la Zilele Filmului European de la Praga

0 54

Succesul de care s-a bucurat cinematografie romaneasca este evidentiat de faptul ca mult laudatele filme „California Dreamin'” de Cristian Nemescu, „Legaturi bolnavicioase” de Tudor Giurgiu si „Ingerul necesar” de Gheorghe Preda vor fi proiectate la Praga. Proiectiile vor avea loc in cadrul Zilelor Filmului European, o manifestare dedicata productiilor europene contemporane.
Festivalul se afla la a 15-a editie, Zilele Filmului european fiind un festival dedicat filmelor europene contemporane, adresandu-se in special celor din tarile Uniunii Europene. Conform programului, in cadrul manifestarii vor fi proiectate 40 de filme, Romania fiind reprezentata de patru pelicule.
Programul proiectiilor filmelor romanesti este urmatorul: pe 18 aprilie, la cinematograful Svetozor, va avea loc o proiectie a filmului „Ingerul necesar” de Gheorghe Preda, pe 22 aprilie, la acelasi cinematograf, va rula filmul lui Tudor Giurgiu „Legaturi bolnaviciose”.
„California Dreamin (Nesfarsit)” de Cristian Nemescu va avea doua proiectii in cadrul festivalului, pe 24 aprilie, la cinemtograful Aero si pe 26 aprilie, la cinematograful Svetozor.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.