Film romanesc in competitia online din cadrul Festivalului de la Cannes

Film romanesc in competitia online din cadrul Festivalului de la Cannes

0 53

Avand ca punct de reper succesele realizate Cristian Mungiu, Corneliu Porumbescu sau Cristian Nemescu, tot mai multi regizori romani au inceput sa scoata capul in lume in cadrul unor festivaluri importante de film.
Astfel, Alexandru Mavrodineanu va participa cu scurtmetrajul „Lec?ia de box” la cea de-a patra editie a NFB Short Film Competition, care se desfasoara online intre 9 si 19 mai, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. La concursul NFB Short Film Competition participa noua dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2008. Cele noua filme din competitie pot fi votate online, dupa vizionarea lor pe site-ul youtube.com, iar premiul va fi acordat pe baza stelelor primite – de la una la cinci – de la vizitatorii paginii NFB de pe youtube. Izbanda regizorului roman este cu atat mai mare cu cat „Lectia de box” este singurul scurtmetraj din Europa de Est din competitie. Filmul lui Mavrodineanu spune povestea lui Victor, un om de afaceri din Bucuresti, care, deoarece nu mai suporta ca fiul sau sa fie batut la scoala, il duce pe acesta sa ia lectii de box. Baiatul, in varsta de 12 ani, Vlad, nu vrea sa invete sa se bata, iar tatal sau, pentru a-i da o lectie, intra in ring.
Numele castigatorului va fi facut public pe 21 mai. Premiul consta intr-o camera de filmat digitala si un laptop cu un program special de editare video. In competitie mai participa „About Love, Hate and the Other One” de Tobias Bilgeri (Germania), „Balbezit” de Willemiek Kluijfhout (Olanda), „Historia de un letro” de Alonso Alvares Barreda (Mexic/SUA), „Victor Gazon” de Patrick Gaze (Canada), „Papiroflexia” de Joaquin Baldwin (SUA), „Raging Ball” de Nicolas Duval (Fran?a), „Struck” de Taron Lexton (SUA) si „The execution of Solomon Haris” de Ed Yonaitis (SUA).

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.