Film documentar despre Dragus

Film documentar despre Dragus

0 223

Miercuri, 30 mai, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti a fost lansata enciclopedia etnoculturala „CD-ROMania” si proiectia filmului documentar „Dragus 2×40”, in regia lui Titus Muntean. Evenimentul a fost organizat de Fundatia Arte Vizuale si Institutul Cultural Roman.


„CD-ROMania – o enciclopedie etnoculturala” este un proiect conceput si initiat de Fundatia Arte Vizuale in anul 1997. Scopul proiectului a fost acela de a oferi o privire de ansamblu asupra mostenirii culturale a Romaniei. Coordonatorul proiectului este regizorul si producatorul Vivi Dragan Vasile, directorul Fundatiei Arte Vizuale. Enciclopedia a fost prezentata de Ioana Popescu, director de cercetare la Muzeul Taranului Roman.


?


O continuare a proiectului lui Dumitrie Gusti


Filmul documentar „Dragus 2×40”, in regia lui Titus Muntean, este o productie a Fundatiei Arte Vizuale. Filmul are o durata de 26 de minute si reia experienta inceputa de echipa sociologului Dimitrie Gusti, autor, in anul 1929, al primului documentar stiintific din Romania, in satul Dragus, de la poalele Fagarasului.

Dupa 40 de ani, in vremea lozincilor comuniste, studioul „Sahia” filmeaza in acelasi sat, folosind comparatia ca platforma pentru ideea „noului sat romanesc”, inevitabil fericit, in bunastare si plin progres. La aproape 80 de ani de la filmul lui Dimitrie Gusti, in urma unui razboi mondial, instaurarii si apoi caderii comunismului, realizatorii filmului “Dragus 2×40” incearca sa afle cum arata satul in zilele noastre.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.