Film despre istoria aviatiei brasovene

Film despre istoria aviatiei brasovene

0 222

Un eveniment cu rezonanta cultural-istoric a fost momentul de debut al acestei saptamani. Un film documentar privind istoria aviatiei la Brasov a fost prezentat in premiera marelui public.


Pentru destui brasoveni este cunoscuta calitatea de fost angajat a presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, la singurul constructor de helicoptere din Europa centrala si de est. Nu foarte multi, in schimb, cunosc pasiunea pentru fotografie (film) si domeniul aviatiei a acestuia.


Impreuna cu un grup de pasionati care au lucrat de-a lungul timpului in domeniul aviatiei, Cancescu a reusit sa mobilizeze resursele CJ in realizarea unei pelicule despre istoria aviatiei brasovene.


Pelicula a fost lansata intr-un cadru festiv, in avampremiera sarbatoriri (in luna octombrie) de catre IAR a 80 ani de la prima aeronava produsa aici.


Au fost de fata la eveniment multi participanti, „oameni de fabrica” – pasionati ai aviatiei, realizatori din industria aeronautiica ?romaneasca, piloti si membrii ai aerocluburilor locale.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.