Filiala Braşov a Asociaţiei Procurorilor nu mai există!

Filiala Braşov a Asociaţiei Procurorilor nu mai există!

0 132

Este felul ales de magistraţi pentru a denunţa imixtiunea politicului în justiţie şi presiunile fără precedent la care sunt supuşi magistraţii

Procurorii braşoveni au demisionat în bloc din filiala locală a Asociaţia Procurorilor din România. Este felul ales de magistraţi pentru a denunţa imixtiunea politicului în justiţie şi presiunile fără precedent la care sunt supuşi magistraţii.
Prin demisia anunţată miercuri, filiala braşoveană se delimitează de criticile aduse marţi de către Asociaţia Procurorilor din România ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Diplomatul american declarase că recentele schimbări cumulate din Justiţia română “ameninţă să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiţia era afectată de corupţie şi influenţă politică” şi a acuzat Inspecţia Judiciară că de un an şi jumătate este manipulată politic.
„Mie mi s-a părut că ambasadorul SUA, o persoană foarte echilibrată, a avut un discurs de bun simţ şi a atras atenţia asupra unor chestiuni care lui i se par a fi nişte derapaje de la statul de drept. Aşa ni se par şi nouă”, spune Claudiu Constantin Sandu, prim procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Ca urmare a ultimelor ieşiri în spaţiul public a unor persoane din conducerea Asociaţiei Procurorilor din România, majoritatea procurorilor braşoveni au demisionat în bloc din asociaţie.

Modificările din legile justiţiei sau înfiinţarea secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor sunt decizii pe care procurorii braşoveni le consideră imixtiuni ale politicului în justiţie, care le motivează gestul extrem.

În 2017 mai mult de 4000 de magistraţi au semnat un memoriu în care îşi exprimau dezacordul faţă de modificărilor aduse legilor justiţiei.
Procurorii braşoveni fac demersuri pentru constituirea unei alte asociaţii care să le reprezinte clar părerile şi interesele.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.