Fiii fostilor extremisti comunisti de stanga, fac azi ordine in morala publica?

Fiii fostilor extremisti comunisti de stanga, fac azi ordine in morala publica?

0 267

Un grup de 40 de indivizi, care se consideră ,,mari intelectuali ai neamului” au produs un document pe cât de abject pe atât de odios, care ne întoarce în timp până în cei mai cumpliți ani ai bolșevismului românesc. Totuși, cuvântul ,,document” este mult prea ,,elevat”: de fapt este vorba de o turnătorie ordinară, botezată pretențios: ,,Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR”. Este încă o probă a ticăloșiei unor intelectuali români de mâna a paișpea care, deși ni se tot spune că Securitatea a dispărut, se ocupă în continuare cu scrierea de ,,Note informative”, în care ei, cetățeni onorabili formuleaza, cu mânie proletară, te miri ce turnătorie penibilă.
Ca orice ,,Notă informativă” care se respectă și aceasta începe prin deja consacrata expresie ,,Am fost șocați de…”. Ei, ce or fi fost șocați cei 40 intelectuali? ,,…de știrea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, ca membră a Consiliului de Administraţie a Televiziunii Române”. Aha, ce chestie! Pentru că ,,Oana Stănciulescu s-a făcut cunoscută ca foarte activă în cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreapta din istoria culturii româneşti. Cu o consecvenţă, ce trebuie subliniată, jurnalista îşi face un crez din a reabilita, şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată. Pe aceştia i-a declarat repetat „eroii noştri“.Oana Stănciulescu
Câteva exemple sunt revelatoare: la 23 februarie, acest an, într-o dezbatere la Realitaea TV, Oana Stănciulescu declara că Radu Gyr, cunoscut poet, autorul imnului mişcării legionare, personalitate recuperată de Ion Antonescu, în regimul căruia a ocupat importante demnităţi, şi scriitorul şi publicistul Vintilă Horia, cunoscut ca progerman sunt repere morale.

Şi, cu prestigiul câştigat întotdeauna de omul de pe ecran, recomanda societăţii româneşti să adopte aceste repere morale”. Băi ,,dăștepții” neamului, înainte de a vă da cu părerea, mai puneți dreacu și voi mâna pe o carte de istorie a României moderne. Iar de acolo o să aflați că atunci, în acea perioadă cumplită, Gyr a stat prin pușcării mai mult decât în libertate.
În timpul dictaturii lui Carol al II-lea, a fost arestat și trimis în lagărul de la Miercurea Ciuc, alături de alți ,,infractori politici” precum Mircea Eliade, Nae Ionescu, chiar Cioran plus alții, considerați ,,intelectuali de extremă dreapta”,care nu-i agreau pe…extremistii comunisti de stanga (majoritatea alogeni!) Apoi, după scurta guvernare legionară, Ion Antonescu l-a ,,recuperat”, întradevăr. Da, dar cu totul altfel decât ziceți voi: l-a arestat! Iar după ieșirea din pușcărie, l-a trimis, pentru ,,reabilitare”, pe front, în batalioanele de la Sărata. De acolo Gyr s-a întors grav rănit, dar cu ranița plină cu poeme. Mda, asta zic și eu ,,recuperare”! Este drept că, în timpul co-guvernării legionare de la începutul regimului Antonescu, Radu Gyr a fost comandant legionar și director general al teatrelor. Da, dar domnii intelectuali ar trebui să își amintească și că, pe vremea în care el a răspuns de teatre, o trupă de actori evrei a înființat în București, teatrul ,,Barașeum”. Iar asta se întâmpla într-o perioadă cînd in Europa actorilor evrei le era interzis să joace în idiș, ori să apară pe scenele teatrelor românești.
Poate că acum nu mai contează, dar atunci, în vremea în care Europa era condusă de regimuri politice de mână forte, fasciste ori naziste, majoritar anti-semite, Teatrul „Barașeum” a fost singurul teatru evreiesc care a funcționat în toată Europa. Apoi, imediat după ce regimul bolșevic a ajuns la putere și în Tismaneanu v. sRomânia, în anul 1945, Radu Gyr a fost încadrat în „lotul ziariștilor”anticomunisti, iar justiția comunistă l-a condamnat la 12 ani de detenție politică. Ulterior, aceeași justiție l-a condamnat chiar la moarte pentru poezia ,,Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!”.
Dar, hai să vedem ce i-a mai supărat pe iluștrii domni. ,,Doamna S. a fost extrem de activă în combaterea legii 217, supranumită în media „legea antilegionară“. Am aminti că această lege a fost propusă de parlamentari PNL, cu scopul de a împiedica o psibila propaganda extremistă din România. Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi << întru credinţă >> neolegionară au atacat brutal Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului.. Mda… este vorba despre legea inițiată de liberalii penali George Scutaru și Andrei Gerea, cot la cot cu Crin ,,Căcărău” Antonescu. Acum, primii doi nu prea contează, căci au probleme cu justiția. Cât despre Crin, ce să mai vorbin: un istoric ,,pârât”căruia i-au trebuit șapte ani ca să depășească cei patru ani ai facultății respective. Mai zice ,,Protestul” cu pricina: ,,Nu este lipsit de interes să amintim forma de exprimare a doamnei Stănciulescu caracterizată prin agresivitate, autosuficienţă, minimalizarea adversarului de idei. Considerăm că poziţiile publice ale doamnei Oana Stănciulescu contribuie la crearea unui climat politic şi moral insalubru şi sunt periculoase pentru democraţia românească. Ele sunt contrare opţiunii europene a societăţii româneşti, opţiune în care PNL a avut un rol important. Nu putem fi decât consternaţi de propunerea Partidului Naţional Liberal pentru completarea Consiliului de administraţie al TVR .”. Și tot așa, și tot așa… până la capăt.
Aparent, în spatele acestui ,,denunț” mascat, socotim util să ne uităm puțin mai atent la semnatarii lui. Majoritatea acestora sunt niște celebri anonimi care se consideră ,,persoane publice” doar pentru că îi cunosc soacrele și nevestele. În schimb, alți câțiva dintre ei sunt ,,beneficiari” ai unei biografii prea puțin glorioase. Spre exemplu, Smaranda Enache, care se prezintă ca ,,militantă pentru drepturile omului” este una și aceeași cu cea care, în primăvara anului 1990, după incidentele de la Tg Mureș, i-a acuzat pe români că sunt singurii vinovați pentru toate nenorocirile petrecute acolo. Iar despre William Totok, care se prezintă ca ,,publicist la Berlin” ne amintim că, pe vremuri, vorbea pe la ,,Europa Liberă,, implicat în ,,Operation villages roumaines”. Dar și că, acum vreo câțiva ani, s-a ALEXANDRU FLORIANaflat că era și ,,ciripitor” la Securitate.  titular al dosarului fond reţea nr. R 285953 (cota CNSAS), recrutat la data de 08.03.1974 pentru «acoperirea informativă a anului I Filologie şi în special a secţiei germană-română din cadrul Universităţii Timişoara, cât şi a cenaclului literar Adam Müller-Guttenbrunn,care îi acordase numele conspirativ ,,Thomas”. De fapt, problema nu este neapărat Oana Stănciulescu. Problema reală este că, o lege inițiată de către doi penali și un istoric ,,avortat”, are pretenția să ne rescrie toată istoria recentă. O ,,rescriere” în cadrul căreia sentințele justiției bolșevice sunt considerate corecte, iar sutele de mii de oameni uciși în pușcăriile comuniste chiar că au fost vinovați, iar milionul de ani de pușcărie împărțit cu dărnicie de aceeași justiție, au fost pe deplin justificați. Păi dacă așa pe este,: de ce mama dracului l-ați mai condamnat pe Vișinescu? Iar pe Ficior de ce îl mai plimbați pe la Parchet căci, nu-i așa, și el a fost un înger, care doar a aplicat niște sentințe pe care distinșii domni autori ai cestui ,,Protest” le consideră corecte. Nu știu de ce, dar parcă mă simt ca pe pe vremea lui Roller, cel care ne rescria istoria după cum îl ducea pe el capul și mai ales cum îi dictau ordinele primite de la marilor căpetenii comuniste ale vremii.(Vasile Surcel), 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.