FIFA vrea sisteme electronice de identificare a golurilor

FIFA vrea sisteme electronice de identificare a golurilor

0 87

FIFA nu mai doreste sa vada neintelegeri intre echipe si invinuiri ale arbitrilor, de catre cei care privesc meciul la televizor.
Astfel FIFA a invitat firmele specializate sa participe la o noua serie de teste privind tehnologia de asistenta video pe linia portii in perioada septembrie 2011 – iunie 2012.

„In prima faza, din septembrie pana in decembrie 2011, fiecare sistem va fi analizat in baza unor criterii de selectie, atat in conditii de lumina naturala, cat si pe timp de noapte in condiÅ£ii de lumina artificiala. Printre criteriile impuse se afla indicarea automata a unui gol pe ceasul arbitrului atat prin vibratii, cat si prin semnal vizual”, se arata in comunicatul FIFA.

Testele vor fi efectuate pe un stadion ales atat de firmele participante, cat si de FIFA.

Sistemele retinute pentru faza a doua a testelor, programata in perioada martie – iunie 2012, vor fi supuse unor noi verificari, cu simulari de situatii din timpul meciurilor, „in anumite conditii meteorologice si pe anumite tipuri de suprafete de joc”.

Rezultatelor acestor ultime evaluari vor fi prezentate International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupa de regulile jocului, in iulie 2012.

„In 2012, cred ca vom avea un sistem care ne va permite sa spunem daca a fost sau nu gol si, atunci, el va fi folosit la Cupa Mondiala din 2014”, a declarat, pe 27 martie, presedintele FIFA, Joseph Blatter.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.