Fiefurile electorale ale judetului

Fiefurile electorale ale judetului

0 97

Cateva comune si alte cateva catune din judetul Brasov au aflat ieri ca sunt fiefurile electorale ale unora dintre partidele ce compun spectrul politic. (Apropo, dupa numaratoarea voturilor e la scrutine, peste guresenia unora dintre formatiunile politice s-a asternut o liniste cu adevarat spectrala. O aparitie in negru, cu alura de spectru feminin, a tras cu coasa o linie sub care s-au regasit cateva partide extreme de active pana la votul de duminica). Dupa cum arata evidentele celor de la Biroul Electoral Judetean, unele dintre localitati au devenit peste noaptea socotirii fiefuri electorale. Ba ale pedistilor, cum este Augustin, din baltile careia democratii au pescuit cele mai multe voturi, ba ale Ticusului, unde s-a dovedit ca Becali are cel mai mare numar de fani, ba ale Racosului, de unde maghiarii au primit in urne cel mai mare numar de adeziuni pentru formatiunea lor. Asa cum penelistii se pot lauda cu apetitul liberal al localnicilor din Comana.


De acum incolo, in afara de situatia recoltarii la hectar si numarul de cazuri de retrocedari nerezolvate pe legea 10, patru-cinci sate se vor fali si cu steguletul din piept, infipt pe hartile electorale de la sediile partidelor ce s-au pomenit ca reprezentantii lor in Parlamentul European au fost decisi de nise taranoi cu spirit civic.


Cand vor recapitula lista cu treburi de facut inainte de decolarea catre Bruxelles, norocosii europarlamentari trebuie musai acum sa includa si o vizita de curtoazie prin satele si comunele cu pricina. Intre periuta de dinti si setul de camasi scrobite inghesuite in valiza se va inghesui negresit si pupatura electorala cu primarul local. Care va fi mintit frumos despre cum minuscula comunitate pe care o conduce va deveni subiect de lobby pe holurile Parlamentului european.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.