Fiecare asigurat va incheia un contract individual cu CAS

Fiecare asigurat va incheia un contract individual cu CAS

0 131

Ordinul nr. 345/8 august 2006 a modificat legislatia in domeniul asigurarilor de sanatate. Daca pana acum exista o lege in temeiul careia se asigurau persoanele la casele de asigurari de sanatate, din acest an fiecare asigurat va incheia contract individual, fie direct, fie prin angajator.


Paul Becheanu, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Brasov estimeaza ca acest contract de asigurat pentru cei 500.000 de asigurati din judetul Brasov va fi finalizat pe la mijlocul lui august.


?


Angajatorii si asiguratii care se regasesc in prezent in evidenta CJAS Brasov trebuie sa acceseze, incepind cu 15 februarie, pina pe 31 mai 2007, site-ul www.casbv.ro, pentru a prelua modelul de contract. Acesta se va trimite completat in 2 exemplare si semnat, prin posta, pe adresa Casei. Ulterior, unul din exemplare, semnat de reprezentantul legal al institutiei, va fi expediat prin posta angajatorului/asiguratului. Angajatii vor primi o copie a contractului semnat de la angajator. Decizia trimiterii (prin posta) a documentelor necesare pentru obtinerea contractului de asigurat s-a luat pentru a se preintimpina cozile interminabile la Casa de Asigurari. In cazul angajatilor care isi schimba locul de munca, angajatorul va intocmi un act aditional la contractul de asigurari sociale de sanatate, prin care se va comunica persoanele care intra in activitate, respectiv persoanele care ies din activitate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.