Fidel Castro implineste astazi 83 de ani

Fidel Castro implineste astazi 83 de ani

0 182

Se stie ca frumoasa insula din Caraibe si totodata cea mai mare din zona, Cupa, a trecut, in 1959, printr-o revolutie condusa de Fidel Castro si Ernesto „Che” Guevara, revolutie datorita careia a fost rasturnat de la putere dictatorul Battista.
Apoi, dupa ce americanii nu au ajuns la o intelegere cu noul guvern, pe felie s-au bagat sovieticii lui Hrusciov, care au transformat Cuba intr-o baza militarasovietica pentru rachete, impunandu-si si viziunea lor comunista asupra vietii pe insula.
Astazi, insula condusa de Raul Castro, fratele lui Fidel, a inceput o deschidere tot mai mare spre stilul de viata capitalist, caci de trei ani Fidel Castro s-a retras din viata politica, stand departe de public
Cu toate acestea nu a incetat sa-si faca simtita prezenta. A primit inalti demnitari, a acordat interviuri si a publicat articole.
Nu au lipsit speculatiile legate de starea sa de sanatate si chiar despre un eventual deces. In 2008 a anuntat ca nu se mai intoarce niciodata la conducerea Cubei, al carei destin l-a modelat timp de aproape o jumatate de secol, in locul lui lasandu-l pe fratele sau ceva mai tanar, Raul Castro, si el participant la revolutia din 1959.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.