Ficatul la romani

Ficatul la romani

0 62

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca peste doua milioane de romani sufera de hepatita B sau C. Asta inseamna ca tot al zecelea romanas – in oala intra si udemeristii plus celelalte etnii – a dat in “boala pateului”.
Se stie ca hepatita nu este descoperita intotdeauna din faza incipienta, ea cuibarindu-se frumusel si la caldurica in organism si asteptand in stare latenta momentul prielnic izbucnirii.
Si Ministerul Sanatatii a confirmat aceste cifre, obtinute in urma desfasurarii primei parti a Programului National de evaluare a starii de sanatate a populatiei. Cele mai dese forme de hepatita sunt cele de tipul B si C.
Ce ne demonstreaza aceste cifre?
Simplu. Luati toti factorii la un loc rezulta saracia in care traieste majoritatea populatiei in Romania.
Caci, datorita veniturilor mici, alimentatia se desfasoara in mod necorespunzator, omul de rand umplandu-se de marfa ieftina si prin care misuna E-uri nocive organismului.
Mai trebuie avut in vedere stresul cauzat de grija zilei de maine si de cresterea decenta a copiilor.
Nu in ultimul rand, tot datorita conditiilor impuse de veniturile mici, trebuie avuta in vedere precaritatea in starea igienii, individual si per total.
Sobolanii, gandacii, gunoaiele, o conducere – locala si centrala – de doi bani speranta, toate acestea fac din organismul uman o cetate usor de cucerit de catre diferitii microbi. Iar ficatul, unul dintre cele mai solicitate organe interne umane, este un bastion lesne de cucerit, tinand cont si de lipsurile amintite mai sus si care slabesc hotarator sistemul imunitar.
In context reamintesc efectul produselor HERBALIFE care, pe de o parte pot ameliora anumite stari disconfortabile ale organismului, dar pe de alta parte declanseaza activitatea celulelor atipice aflate cu preponderenta in ficat. Asa ca, inainte de a va hotari sa le folositi, consultati-va bine organismul si organele, ca sa nu aveti surprize neplacute. Eu, de pilda, am intrerupt tratamentul – si ca mine au procedat si alte persoane – pentru ca ma cam stiu cu “pateul” in plop si prefer sa-l las pe Doamne-Doamne sami hotarasca soarta decat sa mi-o fac cu manusita mea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.