Fetival International de Toaca in orasul brasovean Victoria

Fetival International de Toaca in orasul brasovean Victoria

0 72

Nu mai putin de noua tari vor fi reprezentate de copii la ceea ce insemna al treilea Festival International de Batut Toaca iin orasul brasovean Victoria, in perioda 9-10 iulie.


Copiii, cu varste cuprinse intre trei si 14 ani, reprezinta mai multe judete ale tarii si tari precum Spania, Italia, Serbia, Rusia, Ucraina, Suedia, Iordania, Palestina si Siria, precum si biserici ortodoxe surori din Serbia, Bulgaria, Grecia, Rusia, Siria si Ucraina.


Concursul, organizat de Centru Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Protopopiatul Fagaras si Parohia Ortodoxa Romana din Victoria, a ajuns deja la cea de a treia editie.
Lucrarile Festivalului International de Toaca „Cantecul care zideste” vor avea loc luni si marti, de la ora 10.00, la Biserica Sf. Constantin si Elena din Victoria.


Primul festival de acest gen, organizat de parintele Octavian Smadu, a avut loc in 2001, dar doar pentru concurenti din tara. Ulterior, in 2005,? a fost organizat primul festival international pentru copiii din diaspora romanesca si nu numai, apoi a fost reluat in 2006. Anul acesta este a treia editie pentru Festivalul International? de Toaca, iar concurentii isi vor arata maiestria si evlavia in incinta Bisericii SF. Constantin si Elena din Victoria.????
Toaca, al carei nume exprima sunetul produs in timpul bataii, apare in toponimia sacra a Carpatilor, in basmele si expresiile populare. Cu glasul ei inconfundabil, cheama credinciosii la inchinaciune, anunta inceputul zilei rituale si principalele momente liturgice.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.