Festivaluri de week-end, la Apata si Rasnov

Festivaluri de week-end, la Apata si Rasnov

0 127

Sambata, 17 februarie, de la ora 15, se desfasoara „Festivalul cintecului si dansului popular al comunitatii maghiare din Curbura Carpatilor”, eveniment organizat de Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, impreuna cu Primaria Apata si Asociatia Culturala Ap?cai Csere Janos.


Prima editie a acestui festival a avut loc anul trecut, la Tarlungeni, si a reunit 300 de membri ai grupurilor de dans maghiar din Curbura Carpatilor. Impactul a fost unul puternic, astfel incit anul acesta se va organiza cea de-a doua editie a acestei manifestari, in comuna Apata. Festivalul reuneste in acest an 13 grupuri de dans popular maghiar si, spre deosebire de anul trecut, dansul va fi acum un „dialog” purtat intre reprezentantii a doua generatii. Pe linga formatiile de adulti – Bokreta, Keknefelejcs, Buza Virag, grupul de dans din Apata si altii, vor participa si grupuri de copii de la Colegiul National „Aprily Lajos” Brasov, de la scolile generale din Teliu, Ormenis si Sacele.


?


Festivalul Iernii la Risnov


Chiar si fara iarna, Primaria Risnov, Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov vor organiza simbata, 17 februarie, la Risnov, actiunea culturala Festivalul iernii. Programul acestei actiuni este urmatorul: Ora 16,00 – Ansamblul „Calusarul Risnovean”; Ora 16,30 – Formatia „Bere Gratis”; Ora 17,30 – Ansamblul „Romana”; Ora 18,00 – Ansamblul „Mugurelul”; Ora 19,00 – Recital „Aurel Moldoveanu”; Ora 19,30 – Recital „Costel Lazaroiu”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.