Festivalul Stelelor

Festivalul Stelelor

0 63

Asociatia „Musashino” Brasov si Primaria Municipiului Brasov pregatesc, sambata, o surpriza iubitorilor culturii japoneze si brasovenilor care vor trece prin parcul „Nicolae Titulescu”. Sambata, 30 iunie 2007, incepand cu orele 17.00, in Parcul Central din Brasov va avea loc „Festivalul Stelelor – Tanabata”.


Programul festivalului cuprinde realizarea de figurine din hartie prin tehnica origami, caligrafie japoneza, sceneta conform legendei care sta la baza festivalului, dar si dans japonez.


?


O veche legenda chinezeasca


Originea festivalului sta intr-o veche legenda chinezeasca. Aceasta spune ca doua stele, Altair si Vega, un print si o printesa, au fost despartiti de un zeu furios. Se pot intalni doar o singura data pe an: in ziua a 7-a din luna a 7-a (iulie), pasind pe Calea Lactee. Daca privesti cerul de pe meridianul si paralela pe care se afla Japonia intre cele doua stele, pe 7 iulie, se formeaza un pod alcatuit din stelele Caii Lactee. Festivalul Stelelor a intrat in Japonia in secolul al VIII-lea si a devenit parte integranta a folclorului urban japonez. Tinerii isi scriu dorintele pe niste cartonase colorate (sasakazari), le leaga de crengute de bambus si se roaga ca aceste dorinte sa se implineasca.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.