Festivalul Sighisoara Medievala 2007

Festivalul Sighisoara Medievala 2007

0 63

Primaria Municipiului Sighisoara organizeaza, in perioada 27-29 iulie 2007, cea de-a XV-a editie a Festivalul Sighisoara Medievala. De 15 ani la Sighisoara, in ultimul sfarsit de saptamana din luna iulie, realitatea si fantezia, modernul si medievalul se impletesc in armonie purtand vizitatorii intr-o lume, pe care multi o credeau apusa.


Acest eveniment a devenit un punct de reper stabil in viata cultural-artistica a Sighisoarei, care vine sa exprime atat vocatia Sighisoarei de oras cu bogate traditii culturale, cat si capacitatea orasului de a participa la amplificarea vietii artistice din Transilvania si nu numai. Aceasta manifestare a contibuit de-a lungul vremii la formarea si dezvoltarea unui segment valoros de vizitatori ai localitatii, atat din tara, cat si din strainatate, ceea ce a generat beneficii nu doar operatorilor de turism, ci a format o imagine aparte a Sighisoarei de oras medieval cultural.


?


O editie aniversara


Organizatorii manifestarii si-au propus ca acest proiect sa se amplifice si sa se imbogateasca de la an la an, in ideea de a accentua culturalitatea si medievalitatea evenimentului si implicit constientizarea populatiei locale si a vizitatorilor asupra importantei patrimoniului national.


Fiind o editie aniversara, intr-un nou context european, Festivalul Sighisoara Medievala 2007 va intruni mai multi artisti de talie internationala, care vor diversifica programul evenimentului prin creatii artistice europene. Festivalul din acest an se va desfasura in 10 sectiuni – teatru, muzica, arte plastice, expozitii, dans, film, recital de poezie medievala, expozitie de carte, concerte pentru tineret si conferinte, presarate cu spectacole de animatie stradala, concerte de seara, concerte corale, expozitie de costume medievale si cursuri de dans medieval. Sunt inviati trupe de teatru studentesti, trupe private si teatre profesioniste din tara si din strainatate. Pentru a vedea ce inseamna festivalul medieval iata cateva poze din anii anteriori.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.