Festivalul Musica Barcensis 2018 a ajuns la final

Festivalul Musica Barcensis 2018 a ajuns la final

0 153

Duminică, 26 august 2018, la ora 17.00, corul de tineret al Bisericii Negre care aniversează 25 de ani de la înființare, alături de orchestra de cameră Capella Coronensis va face o incursiune muzicală în barocul Germaniei Centrale

După ce a reunit mai bine de două luni soliști, ansambluri corale și instrumentale, tineri muzicieni în devenire, orchestre și artiști locali, din țară și străinătate propun pentru ultimul weekend din august 2 programe variate, cu un repertoriu atractiv.

Sâmbătă, 25 august de la ora 19 Biserica Evanghelică Sf. Martin din Brașov a găzduit concertul susținut de cvintetul Bucharest Winds Ensemble. Cinci muzicieni au interpretat în premieră în concert celebra poveste simfonică ”Petrică și Lupul ”, fiecărui instrument fiindu-i distribuit un personaj care a evoluat cu ajutorul naratorului, cel care a pus în lumină întreaga poveste.
Duminică, 26 august 2018, la ora 17.00, Biserica Fortificată din Prejmer va fi cadrul ultimului concert al acestei ediții a Festivalului Musica Barcensis. Corul de tineret al Bisericii Negre care aniversează 25 de ani de la înființare, alături de orchestra de cameră Capella Coronensis va face o incursiune muzicală în barocul Germaniei Centrale.

În total a IX-a ediție a Festivalului Musica Barcensis a cuprins, în toate weekendurile lunilor iulie și august, întâlniri muzicale inedite cu artiști locali, regionali sau internaționali renumiți, dar și cu tineri muzicieni, diversitate stilistică și bogăție coloristică.
Festivalul Musica Barcensis a fost organizat de Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Cristian, Ghimbav, Hărman, Hălchiu, Prejmer, Râșnov, Sânpetru și Vulcan.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.