Festivalul International „George Enescu”

Festivalul International „George Enescu”

0 64

Melomanii se pot bucura si anul acesta de 61 de concerte de muzica clasica in cadrul Festivalului International „George Enescu”, care vor avea loc la Bucuresti, cat si la Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara si Sibiu. Biletele pentru concertele de la Bucuresti din Festivalul „George Enescu”, ce se va desfasura intre 1 si 23 septembrie, vor fi puse in vanzare de la 1 august si costa intre 30 si 100 de lei, iar abonamentele au preturi cuprinse intre 200 si 800 de lei, potrivit site-ului oficial al festivalului.


Editia a VIII-a a Festivalului International „George Enescu” se va desfasura in Bucuresti si in alte localitati din Romania, in luna septembrie 2007, si va fi organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).


?


Scurt istoric al Festivalului


Festivalul si Concursul International „George Enescu” a fost infiintat in 1958 ca semn al recunoasterii geniului enescian, pentru a omagia viata si creatia marelui compozitor roman.


Primele editii ale acestui Festival si Concurs au reunit nume sonore ale vietii muzicale internationale printre care amintim pe Lordul Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter, Herbert von Karajan si multi altii care prin participarea lor au contribuit la cresterea renumelui acestui eveniment al Europei de Est.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.