Festivalul International „Garofita Pietrei Craiului”, la a doua editie

Festivalul International „Garofita Pietrei Craiului”, la a doua editie

0 66

Consiliul Judetean Brasov, Centrul Cultural „Reduta” Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Primaria Municipiului Brasov organizeaza in perioada 9-14 iulie 2008, Festivalul International al Artelor din Tarile Vecine Romaniei si din Balcani „Garofita Pietrei Craiului”, editia a II-a.
Caracterul festivalului este unul international, scopul acestuia constand in valorificarea patrimoniului cultural, a traditiei si expresiei orale a popoarelor vecine Romaniei si din Balcani, promovarea respectului pentru creativitatea umana si diversitatea culturala, precum si integrarea culturii traditionale romanesti in perimetrul european.
La festival vor participa ansambluri folclorice din tarile: Ucraina, Ungaria, Polonia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Republica Moldova, Romania.
Festivalul se va desfasura pe durata a cinci zile si va avea un program care va cuprinde: spectacol de deschidere, parade de costume, vizite si spectacole in localitati din judet: Dragus, Intorsura Buzaului, Bran, Poiana Brasov, conferinta de presa, primire oficiala la Consiliul Judetean Brasov, Primaria Municipiului Brasov, spectacol de gala, seara amicala.
Toate activitatile din cadrul festivalului se vor desfasura conform unui program bine stabilit care cuprinde locul, ora de desfasurare, activitatile concrete, participanti, etc.

PROGRAMUL FESTIVALULUI
MIERCURI, 9 IULIE 2008
Sosirea participantilor
JOI, 10 IULIE 2008
20.30 – Spectacol de deschidere (15 minute fiecare grup) – Centrul Cultural Reduta
VINERI, 11 IULIE 2008
11.00 – 13.00 – Primiri oficiale – Consiliul Judetean si Primaria Brasov (conducatorul de grup+1 oficial + 1 pereche in costume traditionale)
16.00 – Vizite turistice in localitatile din jurul Brasovului + spectacol (20 minute fiecare grup) – 18.00
SAMBATA, 12 IULIE 2008
10.00 – Parada costumelor traditionale (+ drapel)
17.30 – Animatie
DUMINICA, 13 IULIE 2008
Vizitare obiective turistice in Brasov
17.30 – Spectacol de gala (15 minute pentru fiecare grup)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.