Festivalul Filmului Istoric la Rasnov

Festivalul Filmului Istoric la Rasnov

0 204

Mai sunt doua saptamani pana cand Cetatea Rasnovului isi va deschide portile pentru unul dintre cele mai importante evenimente din oras si, implicit, din intreg judetul Brasov, care are loc in acest an: Festivalul de Film Istoric.
Pentru aceasta a de-a doua editie a evenimentului, care va avea loc in perioada 6 – 15 august 2010, organizatorii ne promit o serie de surprize care mai de care mai speciale.
Anul acesta se implinesc 135 de ani de la nasterea Reginei Maria a Romaniei si 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Festivalul Filmului Istoric este organizat de Consiliul Local Rasnov si de Asociatia Rosenau Turism si doreste ca, prin filme, sa prezinte doua momente istorice importante din istoria noastra contemporana: viata Reginei Maria a Romaniei (de la nasterea careia se implinesc 135 de ani) si terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial (65 de ani in 2010).
Atmosfera festivalului va fi intretinuta de concerte de muzica interbelica, recital de harpa celtica, lieduri ale unor compozitori romani si de un concert aniversar dedicat Reginei Maria. Perioada interbelica va fi oglindita si in expozitii de fotografie si lansari de carte pe toata perioada festivalului.
Si pentru a introduce evenimentul in marea lume europeana in care se incadreaza, de-altfel, prin „internationalismul” evenimentelor ecranizate, de pe afisul festivalului romanesc nu vor lipsi cele mai noi productii de film istoric din Europa.
Organizatorii isi propun “reinvierea potentialului turistic si cultural al zonei si consacrarea Rasnovului drept refugiu pentru impatimitii de istorie, arta si natura”, dupa cum a declarat domnul Nicolae Pepene, directorul festivalului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.