Festivalul Filmului Britanic in Romania

Festivalul Filmului Britanic in Romania

0 75

Festivalul Filmului Britanic se deschide pe 21 februarie la Bucuresti si se va desfasura pana pe 6 martie la cinematografele Studio, Union si Cityplex din Capitala, dar si la Iasi si Cluj-Napoca. Anul acesta festivalul va fi dedicat dialogului intercultural si se va deschide cu proiectia comediei „Desaccord parfait”.


??????????? Proiectul Talk Down the Walls”, initiat de British Council si dedicat Anului European al Dialogului Intercultural, va fi prezentat pe 21 februarie, la Institutul Cultural Roman, urmand proiectia filmului „Desaccord parfait”/”Twice Upon a Time” de Antoine de Caunes, cu Jean Rochefort si Charlotte Rampling. Filmul, ce prezinta relatia dintre un regizor si o actrita care se reintalnesc dupa 30 de ani de la despartire, i-a adus anul trecut actorului James Thierree o nominalizare la Premiul Cesar pentru cel mai promitator actor, relateaza Newsin.
??????????? Programul festivalului, ce va avea loc timp de patru zile la Bucuresti, in salile Studio, Union si Cityplex, include productii recente, nominalizate sau premiate la festivaluri internationale, ca „This is England”, in regia lui Shane Meadows, „Breaking and Entering” de Anthony Minghella, „Ghosts”, in regia lui Nick Broomfield sau „Grow Your Own”, realizat pe baza unui scenariu de Frank Cottrell Boyce.
??????????? Festivalul mai curpinde si o serie de filme scurte si documentare, printre care scurtmetrajul „Acasa” de Paul Negoescu si documentarele „I For India” de Sandhya Suri si „Stam” de Schiltz Anne si Charlotte Gregoire din Luxemburg, laureat al premiului British Council la Festivalul Astra de la Sibiu, in 2007.
??????????? Festivalul Filmului Britanic se va desfasura si la Iasi, intre 25 si 29 februarie, si la Cluj-Napoca, in perioada 29 februarie-6 martie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.