Festivalul Enescu, promovat de ICR

Festivalul Enescu, promovat de ICR

0 160

Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza, in martie, un turneu de promovare a Festivalului „George Enescu” 2009, in sase capitale europene, unde vor avea loc conferinte de presa si concerte, intregul program avand un buget de 25.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ICR.
Acest turneu european, organizat in premiera in cadrul pregatirilor Festivalului si Concursului International „George Enescu”, are ca scop popularizarea evenimentului muzical de la Bucuresti, atat in mass-media, cat si in cercurile muzicale, academice si in randul agentiilor de impresariat.
Turneul va avea loc in luna martie si va include orasele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena si Berlin. In fiecare dintre orasele mentionate va avea loc o conferinta de presa, urmata de prezentarea unui film documentar si de un recital. Evenimentele se vor bucura de prezenta directorului festivalului, Ioan Holender.
Printre muzicienii care vor sustine aceste concerte din cadrul turneului de promovare se numara laureati ai Concursului International „George Enescu”, precum si solisti invitati anul acesta la festival.
Turneul va debuta pe 9 martie, la Bruxelles, unde solistii Vlad Stanculeasa (vioara, locul II la Concursul International „George Enescu” 2007) si Claudia Bara (pian) vor sustine un recital la Studio 1 du Flagey.
Solistii Clara Cernat (vioara) si Thierry Huillet (pian) vor sustine un concert la Paris, pe 10 martie, la Ambasada Romaniei (Palatul Béhague). Concertul de la Londra va fi sustinut de violonistul Remus Azoitei (locul II la Concursul International „George Enescu” 1999) si pianistul Eduard Stan, fiind gazduit de Royal Academy of Music.
Pe 20 martie, la Accademia di Romania de la Roma, va avea loc concertul solistilor Ana Tifu (vioara, locul I la Concursul International „George Enescu” 2007) si Giulio Biddau (pian), urmat de recitalul duetului format din Alexandru Tomescu (vioara, locul I la Concursul International „George Enescu” 1999) si Horia Mihail (pian), pe 23 martie, la Opera de Stat din Viena.
Turneul international de promovare a Festivalului Enescu se va incheia pe 26 martie, la Ambasada Romaniei de la Berlin, cu un concert de vioara sustinut de Luiza Borac, laureata a Concursului International „George Enescu” 1991.
Desfacerea contractului de munca pentru medicul cardiolog de la

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.