Festivalul Ecvestru din Rasnov, la a saptea editie

Festivalul Ecvestru din Rasnov, la a saptea editie

0 64

Timp de doua zile, orasul Rasnov va deveni locul in care turistii autohtoni si straini vor putea admira cele mai frumoase rase de cai. Totul in cadrul Festivalului Ecvestru care are loc an de an la Rasnov si care a ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie. Evenimentul este organizat de Primaria si Consiliul Local Rasnov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul de Echitatie Diana din Rasnov. Sarbatoarea va avea loc in orasul Rasnov, la acest sfarsit de saptamana, in zilele de 24 si 25 mai. Pentru acest eveniment, Primaria si Consiliul Local Rasnov au alocat 40.000 lei, la care se adauga sumele provenite din sponsorizari.

Concursuri de frumusete
Ca in fiecare an, in cadrul festivalului vor avea loc concursuri de frumusete, unde vor fi premiate cele mai frumoase cabaline. Daca in anii precedenti, au avut loc patru concursuri, pentru rasele Sange rece Belgian, Pur sange arab, Lipitan si Frizian, anul acesta organizatorii au introdus un nou concurs pentru inca o rasa de cai, calul de sport. Premiile pentru cele mai frumoase cabaline vor fi in valoare de 20.000 ron. La fiecare proba se vor acorda trei premii, la care se adauga 30 de mentiuni de participare. Proba regina a concursului cu care se va si incheia Festivalul Ecvestru va consta in trasul unui trunchi de copac in greutate de 1,5-2 tone. Organizatorii au anuntat ca vor fi descalificati din toate probele de concurs toti cei care vor agresa verbal sau fizic animalele.

Cai de valoare
Constantin Ducaru, cunoscut iubitor de cabaline si directorul Centrului de Echitatie “Diana” din Rasnov, a declarat: “La festival vor participa cai autohtoni, care valoreaza intre 2500 si 5000 de euro, precum si cai de import, in valoare de 5.000-7000 de euro. Piesa de rezistenta va fi un cal Westfallen, pe nume Ana-Belle, estimat la peste 15.000 de euro, care apartine Centrului de Echitatie Diana. In cadrul festivalului vor avea loc probe interactive cu publicul, constand in intreceri sportive cum ar fi aruncatul potcoavelor la tinta. Evenimentul se va bucura de participarea crescatorilor de cai din tot judetul , la care se vor adauga si crescatori din Harghita, Covasna, Mures ?i Bucuresti”. Spre deliciul copiilor, va fi organizata si o parada de ponei, care va fi transformata in proba de concurs la care vor fi premiate cele mai frumoase exemplare.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.