Festivalul de la Rupea

Festivalul de la Rupea

0 186

Un alt festival s-a incheiat weekend-ul acesta in judetul nostru. De data aceasta este vorba de un eveniment cu iz medieval la care au participat sute de turisti pentru a admira cea de-a XXXVll-a editie a Festivalului Cetatilor din Rupea.


Rupea a devenit neincapatoare din cauza valului de oameni care s-au strans pentru a vedea reprezentatiile formatiilor alcatuite atat din varstnici, cat si din tineri. Vremea buna si numarul participantilor i-a convins si pe unii politicieni sa ii onoreze cu prezenta pe petrecareti. Organizatorii evenimentului au fost?: Consiliul Judetean Brasov, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Brasov, Casa de Cultura Rupea si Primaria Rupea. Unul dintre scopurile acestui festival a fost demonstrarea faptului ca traditiile se vor pastrate, urcand pe scena multe ansambluri si nenumarati solisti din Medias, Sighisoara si Fagaras, incantand publicul iubitor de folclor.


Astfel, Adrian Valusescu, directorul CJCPCT, ne-a declarat?: „Este ceva extraordinar! Am observat un interes foarte crescut din partea tuturor pentru a duce mai departe traditia. Este ceva extraordinar sa vezi oameni cu parul alb care nu vor sa se lase si duc mai departe dansurile pe care le-au invatat din vechime. Ii ajuta mult si pe tineri. La Rupea sunt inca foarte multe traditii pastrate cu grija. Prin organizarea acestei actiuni culturale se urmareste, readucerea in viata contemporana, a traditiei si obiceiurilor populare, care au avut o contributie majora in viata sociala influentand progresul localitatilor respective”. Printre invitatii care au tinut reprezentatii s-au numarat?: ansambluri din Republica Moldova, Codlea, Zarnesti si Brasov, precum si solistii Claudia Miritescu, Dinu Iancu Salajanu, Stefan Cigu, Matilda Pascal Cojocarita si instrumentistii Gheorghita Radu si Dumitru Farcas acompaniati de Taraful „Tara Barsei”.


Mesterii populari au decorat zona cu obiecte de artizanat, vase de lut si ceramica, masti sau instrumente muzicale.


Spectacolul s-a incheiat cu doua recitaluri Prolog si Semnal M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.