Festivalul de Film DaKINO si-a desemnat castigatorii

Festivalul de Film DaKINO si-a desemnat castigatorii

0 105

Patru filme romanesti au fost recompensate la festivalul international DaKINO 2007, in gala de sambata seara, iar cele mai importante trofee au revenit Corinei Radu, premiata pentru regie, la sectiunea documentar, si lui Marian Crisan si Gabriel Andronache, laureati pentru scenariu.


Corina Radu a fost recompensata pentru regia documentarului “Bar de zi si alte povestiri”, in ceremonia ce a avut loc la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta si a debutat cu un recital sustinut de Loredana si orchestra Agurida, cu muzica de film.


Un alt premiant roman a fost Adrian Sitaru, recompensat cu o mentiune, la categoria fictiune, pentru “Valuri”, si care s-a declarat onorat sa primeasca premiul de la oameni pe care-i apreciaza. Juriul sectiunii de fictiune a fost condus de Bruno Coppola, nepotul lui Francis Ford Coppola si varul lui Nicolas Cage.


Marele Premiu DaKINO a plecat in Marea Britanie, la Simon Ellis, regizorul scurtmetrajului “Soft”, care nu a fost prezent la gala, iar trofeul a fost ridicat de Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett. Pentru cea mai buna regie a fost premiat un film din Germania, “Felix”, de Andreas Utta, iar pentru imagine, scurtmetrajul belgian “Aie”, de Virginie Gourmel.


?


Cel mai bun film de animatie a fost desemnat “Une giraffe sous la pluie”, de Pascale Hecquet (Belgia), iar cel mai bun documentar, “Zone of Initial Dilution”, de Antoine Boutet (Franta).


?


Gala s-a incheiat cu prezentarea unui trailer din filmele lui Bruno Coppola, care a realizat doua pelicule in Romania, scurtmetrajul “Stuff that bear!” si lungmetrajul “The Dot Man”, in care joaca, printre altii, Dorel Visan si Maria Dinulescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.