Festivalul de Dramaturgie Contemporana, la final

Festivalul de Dramaturgie Contemporana, la final

0 51

Dana Dogaru de la Teatrul „Bulandra” din Bucuresti a fost recompensata, miercuri seara, cu Premiul pentru cea mai buna actrita, pentru rolul Leviva Popoh din spectacolul „Mestesugul vietii” de Hanoch Levin, in regia lui Felix Alexa, in cadrul celei de-a 23-a editii Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov.
Vlad Zamfirescu a obtinut Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul Carter din spectacolul „XXL – Fat Pig” de Neil LaBute, regia Cristian Juncu, iar Premiul special al juriului i-a revenit actorului Marius Florea Vizante, pentru rolul Elling din spectacolul cu acelasi nume, o dramatizare de Axel Hellstenius in colaborare cu Petter Haess, dupa romanul „Frati de sange”, de Ingvar Ambjornsen, regia Vlad Massaci (Teatrul de Comedie Bucuresti).

Premiul pentru regie i-a fost conferit lui Vlad Massaci, pentru spectacolul „Elling”, iar Nina Brumusila a primit Premiul pentru scenografie pentru spectacolul „Mestesugul vietii”.

Marele premiu al festivalului nu a fost acordat.

Festivalul s-a desfasurat in perioada 23 – 30 noiembrie, la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov, juriul editiei din acest an a fost format din criticii de teatru Florica Ichim si Doina Papp si regizorul Radu Alexandru Nica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.