Festivalul de Dramaturgie Contemporana, aproape de start

Festivalul de Dramaturgie Contemporana, aproape de start

0 101

Incepand cu anul 1978, Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov este initiatorul si organizatorul? Festivalului de Dramaturgie Contemporana. Un festival care de-a lungul timpului a capatat notorietate, chiar daca pentru o perioada, a fost intrerupt.


Anul acesta, in perioada 17-24 noiembrie, va avea loc cea de-a XIX-a editie, organizatori, pe langa Teatrul “Sica Alexandrescu”, fiind Consiliul Local Brasov, UNITER, Ministerul Culturii si Cultelor.


Festivalul de Dramaturgie Contemporana este singurul cu acest specific din Romania, fiind dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Cele mai importante spectacole pe astfel de piese, realizate in stagiunea ce precede Festivalul, participa la acest eveniment, spectacolele fiind insotite de dezbateri teoretice, lansari de carte de gen si alte evenimente care au drept scop aducerea in prim-plan a tot ceea ce inseamna preocupari, tendinte, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul si spectacolul de teatru.


Premiile pe care juriul le va acorda vor fi pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai buna scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, existand, de asemenea si un premiu special al Juriului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.