Festival Transsylvanicum in Piata Sfatului

Festival Transsylvanicum in Piata Sfatului

0 1876

Târg de mestesuguri traditionale si gastronomie in Piata Sfatului! Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, Festivalul Transsylvanicum trece in revista valorile materiale din Ardeal. Artizanii maghiari au pus deja piciorul in centrul vechi cu cel mai mare pantof din lume, marimea 188

Târg de mestesuguri traditionale si gastronomie in Piata Sfatului! Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, Festivalul Transsylvanicum trece in revista valorile materiale din Ardeal. Artizanii maghiari au pus deja piciorul in centrul vechi cu cel mai mare pantof din lume, marimea 188.

La tarabe pot fi gasite haine traditionale, obiecte de uz gospodaresc din lemn, cânepa si os, instrumente muzicale traditionale. Augustin Pall a venit dintr-o localitate din Harghita: ajutat de sotie si cei 7 copii, picteaza in atelierul de acasa obiecte din lut pe care apoi le aduce la târguri.

Doamna Elisabeta Salos este dintr-un sat din Cluj si a adus la târg papusi imbracate in costume populare facute chiar de mâna ei. A invatat sa coasa de la bunica si spune ca e mândra când din mâinile ei ies costume populare in miniatura.maghiari1

Cei care au trecut vineri prin târgul n-au rezistat tentatiei de a-si cumpara macar câte un produs de la mesterii populari.

Brasovenii si turistii vor putea vedea in Piata Sfatului si cel mai mare papuc din lume. Creatie a unui mester maghiar, papucul are marimea 188, adica 124 de cm lungime, 40 cm latime si 36 cm in inaltime, si a fost omologat ca atare de Guinness Book. Tot in Piata Sfatului vor fi amenajate pentru copii, leagane, ateliere de creatie, sticlarie, sculptura in lemn si pielarie. Tot lânga Muzeul judetean de Istorie va fi expuse si fotografii care surprind cu momente din viata ceangailor din Sapte Sate.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.