Festival medieval la poalele Tampei

Festival medieval la poalele Tampei

0 124


Primul festival exclusiv medieval din Brasov va fi organizat in perioada 29 aprilie – 1 mai, pe Dealul Cetatii. Timp de trei zile, Brasovul va fi invadat de cavaleri si domnite, de regi si curteni, in cadrul festivalului medieval: „Turnirul armelor cavaleresti”.


Evenimentul este organizat de Asociatia „Cavalerii Cetatilor Barsei” in colaborare cu Primaria Brasov si SC Aro Palace SA si va avea loc la Restaurantul Cetate.


?


Expozitii, teatru si muzica medievala


Programul festivalului va include o serie de demonstratii de lupte cavaleresti, ceremonii de investire cavalereasca, teatru in aer liber, muzica medievala, atelier de fierarie, o scoala de moravuri medievale sau expozitii de steaguri si blazoane.


Brasovenii, dar si turistii aflati in aceasta perioada in orasul nostru, vor avea posibilitatea sa invete dansuri medievale de la cei 35 de cavaleri si domnite ai cetatilor Barsei, sa participe la „Turnul Vrajitoarei”, la diverse concursuri de vraji inedite, blesteme sau incantatii originale.


In cadrul festivalului se vor mai desfasura conferinte cu teme precum „Rolul femeii in Evul mediu”, „Adevarata vraja” sau „Misiunea cavalerului”. De asemenea, la eveniment vor participa trupele de menestreli Anonymus si Symbios si trupele de teatru Scena si In Search din Brasov.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.