Festival International de Teatru la Busteni

Festival International de Teatru la Busteni

0 141

Festivalul International de Teatru, organizat de Catedra UNESCO a Institutului International de Teatru (ITI) cu sediul in Romania, a debutat duminica, 1 iulie 2007, la Busteni, cu spectacolul Teatrului Bulandra „Sorry” de Alexandr Galin, regia Yuriy Kordonskiy. Protagonistii spectacolului cu doua personaje au fost Mariana Mihut si Ion Caramitru. Acesta este al doilea eveniment de anvergura internationala din Romania dupa Sibiu – capitala culturala europeana.


?


Spectacole exceptionale


Timp de opt zile, Casa de Cultura din Busteni va gazdui productii romanesti si straine ale trupelor profesioniste si scolilor de teatru.


Festivalul de la Busteni este construit pe trei module: spectacole cu mari actori, spectacole cu generatia de actori tineri si modulul international.


Programul festivalului cuprinde spectacolele „Mascariciul” dupa Cehov, regia Horatiu Malaele, cu Niculae Urs si Horatiu Malaele (Teatrul Bulandra), „O noapte furtunoasa” de I. L. Caragiale, regia Gelu Colceag, cu Maia Morgenstern, Monica Anghel, Mircea Rusu, Doru Ana, George Ivascu, Ioan Gyuri Pascu si Ioana Calota (productie a Catedrei UNESCO ITI), „Scrisori de dragoste” de A. Gurney, regia Mircea Cornisteanu, cu Ileana Stana Ionescu si Mircea Albulescu (Teatrul National din Bucuresti), „Frumoasa calatorie a ursilor Panda, povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt” de Matei Visniec, regia Catalina Buzoianu, cu Cerasela Iosifescu si Sorin Leoveanu (Catedra UNESCO ITI si Teatrul National din Craiova), „Rendez-vous” de Tudor Musatescu cu Rodica Popescu Bitanescu (Teatrul National Bucuresti), „Emigrantii” de Slavomir Mrozek (Studioul Tanarului Actor din Galati) si „Lectia”de Eugene Ionesco, regia Anca Colteanu (Catedra UNESCO ITI).


?


Spectacol de datini si obiceiuri


Totodata, spectatorii vor avea ocazia sa vada un spectacol de datini si obiceiuri din Peru (Scoala Nationala de Teatru din Lima), un atelier demonstrativ al Institutului National de Arta Dramatica din Sydney, un spectacol de muzica si poezie romaneasca din Serbia, un spectacol de papusi si marionete (Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti).


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.