Festival Interetnic intre elevii din Brasov

Festival Interetnic intre elevii din Brasov

0 96

Fiind un „nod de comunicatie” intre mai multe etnii care au trecut in valuri pe teritoriul orasului nostru, Brasovul are in componenta sa mai multe etnii, de la sasi, maghiari, rromi, evrei si chiar si greci.
Intr-un asemenea context, este normal care toleranta interetnica sa joace un rol important pentru buna desfasurare a activitatilor sociale in comunitatea brasoveana.
Acesta este si scopul organizarii acestui fel de evenimente, cum este si acest festival interetnic.
Astazi, 30 aprilie 2011, de la 09:00 la 11:00, si luni, 2 mai, de la 12:00 la 14:00, are loc festivalul interetnic ce reuneste in cele doua zile elevi ce provin de la 15 scoli din Brasov si din alte 25 de scoli din localitatile din judet.
Proiectul evidentiaza traditii si obiceiuri specifice comunitatilor din judetul Brasov, punand in lumina tezaure vii: copiii pasionati de etnografie si folclor.
Proiectul „COMOARA ETNO” initiat de Scoala Generala numarul 9 „Nicolae Orghidan” din Brasov, se realizeaza in parteneriat cu: Inspectoratul Scolar al judetului Brasov, Serviciul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din cadrul Centrului Cultural Reduta, Muzeul de Etnografie Brasov, Scoala Populara de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Primaria Municipiului Brasov, Complexul Comercial „My Place”.
Actiunea se desfasoara sub forma unui festival interetnic scolar pe trei sectiuni:
In 30.04.2011, incepand cu ora 9.00, la Complexul „My Place” din Brasov, va avea loc Concursul de Cantece si Dansuri Populare Traditionale la care participa 38 de formatii de dansuri si 34 de formatii de muzica, de la scolile din Brasov si localitatile invecinate;
In 02.05.2011, incepand cu ora 12.00, la Scoala Generala nr. 9 (str. Brazilor 18 – cartierul Noua), se vor desfasura Sesiunea de Comunicari si Referate (vor fi prezentate 50 de lucrari) si Expozitia de Produse Traditionale (34 de standuri).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.