Festival gastronomic la Bran de 1 mai

Festival gastronomic la Bran de 1 mai

0 184

Primaria Bran va asteapta sa participati, in weekendul prelungit ce se apropie, la manifestarea culturala organizata de municipalitate prin care se doreste promovarea unui nou produs turistic numit: „Pleaca Oile la Munte!”
Acest eveniment este opus, din punct de vedere temporal, cu celalalt eveniment devenit traditie la Bran, Ravasitul Oilor, care are loc toamna.
Sarbatorile branenilor sunt legate de cresterea animalelor. Primavara, e masurarea laptelui, cand pleaca oile la munte. Toamna, cand revin, e ravasitul. Branul e o zona de confluenta intre Transilvania si Muntenia si asa cum transhumanta face legatura intre doua zone geografice, tot asa orasenii si satenii au acum sansa de a se intalni la diferite manifestari folclorice locale consacrate.
Anul acesta, va avea loc pentru prima data, in perioada 1-2 mai 2009, festivalul gastronomic : „ Un’ te duci tu mielule?”.
Manifestarea se va desfasura pe Platoul „ Inima Reginei”, din Bran – Centru, dar si individual in cateva dintre pensiunile din Bran, care vor desfasura actiuni si programe specifice acestui eveniment pentru turistii cazati in acestea.
Prin acest eveniment administratia publica locala impreuna cu Asociatia Crescatorilor de Animale din zona Bran si Clubul proprietarilor de pensiuni ANTREC, incearca sa dezvolte un proiect avand obiectivul principal atragerea turistilor in zona Bran, ca alternativa la alte programe nationale gen „Bucovina” sau „Litoral”.
In cadrul acestui proiect se intentioneaza si valorificarea produselor traditionale de sezon din zona si in special cele din miel si branzeturile proaspat aparute.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.