Festival de teatru experimental in limba engleza

Festival de teatru experimental in limba engleza

0 88

In perioada 20-27 august 2008, Asociatia “SIC” (Said In Context) organizeaza cea de-a V-a editie a Festivalului International de Teatru Experimental in Limba Engleza „D.O.T.”, pentru studenti si liceeni axat pe promovarea scenariilor originale. Festivalul va fi deschis publicului larg, iar reprezantatiile vor avea loc in sala de teatru a Centrului Cultural „Reduta”.
Si anul acesta, Festivalul va consta in reprezentatii scenice (de maxim 30 minute) ale tinerilor liceeni si studenti din intreaga tara. Festivalul este experimental datorita faptului ca, spre deosebire de orice intelegere anterioara a cuvantului „festival”, DOT inseamna auto-depasire si nou: tinerii sosesc in Brasov si aici creeaza, timp de trei zile, contra cronometru productiile ce participa la festival. Aceste piese de teatru experimental, pornesc si au ca tema, un element surpriza ce le este dat participantilor la sosire.
Festivalul de Teatru Experimental in Limba Engleza “DOT” a luat nastere dupa tabara de la Calacea din 2003, cand patru liceeni s-au intors in Brasov si s-au decis sa ia initiativa in propriul lor oras. In toamna anului 2003 un grup de adolescenti s-au apucat sa planuiasca prima editie a festivalului.
In fiecare an organizatorii aduc un plus de originalitate stabilind noi puncte de plecare dupa care participantii sa isi creeze in trei zile piesele, noi concepte prin care sa se faca inteleasa mai bine idea acestui gen de teatru, un teatru experimental.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.