Festival de film romanesc in strainatate

Festival de film romanesc in strainatate

0 94

Amploarea, cu care ia avant cinematografia romanesca in ultima vreme, este dovedita de faptul ca tot mai multe premii internationale sunt castigate de catre romani, dar si de faptul ca filmele romanesti au tot mai mare cautare in Europa.


Astfel, in perioada 1-15 decembrie 2007, va avea loc Festivalul Filmului Romanesc in Luxemburg si in Franta. Festivalul va fi un maraton in patru orase: la Esch sur Alzette in Luxemburg si Thionville, Longwy si Sarreguemines in Franta. Punctele de atractie vor fi filmul „4 luni, 3 saptamini si 2 zile” de Cristian Mungiu, proiectat chiar pe 1 decembrie si „California Dreamin (nesfarsit)” de Cristian Nemescu, care va putea fi vizionat pe 10 decembrie.


??????????? Programul festivalului cuprinde noua documentareGratian de Thomas Ciulei, Beyond the Forest de Gerarld Igor Hauzenberger, Bela Lugosi de Florin Iepan, Pe drum ?i Blestemul ariciului de Dumitru Budrala, A fi sau a nu fi de Anca Damian, La ballade du serpent de Martha Bergman si Frederic Fichefet – si sase filme de fictiune: 4 luni, 3saptamini si 2 zile de Cristian Mungiu, Moartea domnului Lazarescu de Cristi Puiu, California Dreamin (nesfarsit) de Cristi Nemescu, A fost sau n-a fost de Corneliu Porumboiu, Hirtia va fi albastra de Radu Muntean, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii de Catalin Mitulescu, Restul e tacere de Nae Caranfil.


Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie intre public si cineastii si actorii romani prezenti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.