Festival de Film la Rasnov

Festival de Film la Rasnov

0 152

In perioda 4-6 septembrie, orasul Rasnov va gazdui la Cetate, prima editie a Festivalului de Film Istoric. Pe perioada festivalului vor fi prezentate filme istorice vechi, dar si noi, expozitii si lansari de carte pe teme istorice, un inedit seminar pe tema „Cetatea ca patrimoniu in pericol” si o petrecere intr-o hala industriala.
Organizatorii au anuntat ca filmele proiectate vor fi impartite in trei sectiuni – „Spada”, „Secera” si „Ciocan”. „Spada” grupeaza filme istorice filmate la Rasnov, cu recorduri in materie de incasari la vizionarea lor in cinematografe, „Secera” cuprinde filme cu subiecte comuniste si strange sub semnul sau filme romanesti premiate la Cannes inca din 1965, iar ”Ciocanul” se refera la filme documentare care au socat prin tematica si abordare lumea cinematografica internationala.
Organizatorii se poit mandri de faptul ca la festival vor fi prezenti si regizori precum Sergiu Nicolaescu, Liviu Ciulei, Andrei Ujica, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Alexandru Solomon si filmele lor: „Dacii” (Sergiu Nicolaescu), „Mihai Viteazul” (Sergiu Nicolaescu), „Padurea spanzuratilor” (Liviu Ciulei), „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” (Catalin Mitulescu), „A fost sau n-a fost?” (Corneliu Porumboiu), „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” (Cristian Mungiu), „Nascuti la comanda. Decreteii” (Florin Iepan), „Marele jaf comunist” si „Rãzboi pe calea undelor” (ultimele doua fiind realizate de Alexandru Solomon). Mai mult, Victor Rebengiuc si Mariana Mihut vor povesti publicului despre cum a fost prima iesire a Romaniei la Cannes si cum – desi nu existau PR, impresar, outdoor, flyere sau afise – „Padurea spanzuratilor” a obtinut in 1965 premiul pentru regie, la Festivalul de film de la Cannes.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.