Festival de film european la Brasov

Festival de film european la Brasov

0 169

Luna mai aduce in Romania un important festival de film european. Astfel, intre 7 si 31 mai, festivalul se va desfasura in patru orase din Romania. Proiectiile vor avea loc in trei cinematografe din Bucuresti, intre 7 si 17 mai, precum si in Brasov, Timisoara si Iasi, intre 15 si 31 mai. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman (ICR), iar selectia filmelor a fost realizata cu sprijinul ambasadelor si cuprinde productii de fictiune si documentare. Partenerii sunt Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Uniunea Cineastilor din Romania si Muzeul Taranului Roman (MTR), cu sprijinul Independenta Film si New Films.
Orasul nostru gazduieste pentru prima data un astfel de eveniment. In provincie, festivalul se va desfasura in Brasov, in perioada 15 – 17 mai, la Centrul Cultural Reduta, in Timisoara, intre 21 si 24 mai, la Cinema City, si in Iasi, intre 28-31 mai, la Cinema City.
Evenimentul va debuta in Capitala, joi, 7 mai, de la ora 19.30, la Cinema PRO, cu proiectia cunoscutei pelicule „Gomorra“ (2008), in regia lui Matteo Garrone, dupa romanul omonim al lui Roberto Saviano. In cadrul festivalului, va avea loc si premiera oficiala a filmului „Cea mai fericita fata din lume” (2009), debutul in lungmetraj al regizorului Radu Jude. De altfel, acesta va fi prezent la majoritatea proietiilor filmului sau: in 8 mai, la Bucuresti, la Cinema PRO, si in 28 mai, la Iasi, la Cinema City.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.