Festival de Dramaturgie Contemporana Brasov 2011

Festival de Dramaturgie Contemporana Brasov 2011

0 98

A XXIII-a editie a Festivalului de Dramaturgie Contemporana Brasov, are loc in perioada 23-30 noiembrie 2011, la Teatrul Dramatic „Sica Alexandrescu”.
In editia din acest an, programul festivalului va cuprinde reprezentatii de exceptie ale: Teatrului National Bucuresti, Teatrului Nottara, Teatrului Odeon, Teatrului de Comedie, Teatrului Bulandra
Vor urca pe scena Teatrului Dramatic unii dintre cei mai renumiti actori ai momentului: Horatiu Malaiele, Emilia Popescu, Stefan Banica Junior, Emil Hosu etc
Incepand cu anul 1978, Teatrul Sica Alexandrescu este initiatorul si organizatorul Festivalului de Dramaturgie Contemporana, un festival care de-a lungul timpului a capatat notorietate, chiar daca pentru o perioada, a fost intrerupt.
Festivalul de Dramaturgie Contemporana, Brasov este un festival de traditie.
Singurul cu acest specific in Romania, este dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Cele mai importante spectacole pe astfel de piese (realizate in stagiunea ce precede Festivalul) sunt invitate sa participe aici, spectacolele fiind insotite de dezbateri teoretice, lansari de carte de gen si alte evenimente care au drept scop aducerea in prim-plan a tot ceea ce inseamna preocupari, tendinte, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul si spectacolul de teatru.
Este un festival competitiv, premiile acordate fiind: pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai buna scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol, existand, de asemenea si un premiu special al Juriului.
In ultimul timp, Festivalul a capatat o amploare din ce in ce mai mare prin dezvoltarea unor proiecte complexe.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.