Festival de cultura romaneasca pentru copiii straini

Festival de cultura romaneasca pentru copiii straini

0 56

In perioada 8-12 mai se desfasoara, la Bucuresti, Festivalul Copiilor Romani de Pretutindeni „Iarba Verde de Acasa”. Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, fiind organizat sub egida Cancelariei Primului-ministru, cu sprijinul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
La festival, prima manifestare de acest gen care are loc in tara noastra, vor participa peste 200 de copii din comunitatile romanesti din tarile aflate in jurul granitelor Romaniei si in zona Balcanilor – Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Albania, Macedonia -, cat si din tari membre ale Uniunii Europene – Italia, Spania, Portugalia, Germania.
Festivalul isi propune sa faciliteze accesul direct al acestor copii la cultura romana, contribuind astfel la intarirea legaturilor lor cu Romania, dar si cu copii romani care traiesc in alte tari. Totodata, manifestarea are ca scop promovarea valorilor culturale romanesti in context european.
In cadrul Galei festivalului, programata pentru data de 10 mai, vor fi prezentate programe artistice cu tematica diversa – folclor, muzica clasica si usoara, dans clasic si modern. Pe langa participarea la festivalul propriu zis.
Cancelaria primului-ministru a pregatit pentru copii un program variat, care include vizitarea principalelor muzee din Bucuresti si a altor obiective culturale.
In cursul zilei de azi, toti participantii vor fi primiti la Palatul Victoria de Dorin Marian, seful Cancelariei Primului-ministru. Cu acest prilej, Dorin Marian le va transmite copiilor un mesaj din partea Primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu si a membrilor Guvernului.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.