Festival de bucatarie traditionala locala

Festival de bucatarie traditionala locala

0 97

Zilele trecute, in prag de Craciun, Consiliul Judetean si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov (CJCPCT) au initiat proiectul „Autentic Brasovean”. Proiectul este, in fapt, o expozitie-festival unde sunt expuse produse din bucataria traditionala specifica localitatilor brasovene. Locul de desfasurare a festivalului este restaurantul Cerbul Carpatin, din Brasov.


??????????? Oraganizatorii, prin vocea directorul CJCPCT, Adrian Valusescu au declarat: „Am pornit de la ideea reinvierii anumitor traditii si de sprijinire a unor obiceiuri traditionale din satele si orasele brasovene care riscau, din lipsa fondurilor, sa cada in anonimat si apoi sa dispara”.


??????????? Acest festival incheie lungul sir de evenimente care au avut loc in judetul nostru in anul 2007, printre ele amintim: Impuscatul cocosului, Festivalul Clatitelor, Plugarul, Focul lui Sumedru, Sarbatoarea junilor din Brasov sau „Masuris al laptelui” de la Bran, serbari „Zilele orasului” in aproape fiecare localitate,? iar lista ar putea continua.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.