Festival de Arte online pentru liceenii brasoveni

Festival de Arte online pentru liceenii brasoveni

0 95

Liceenii artisti au acum un festival al lor, online, cel mai mare de acest gen, unde isi pot etala creatiile artistice fie ca este vorba de poezie, fotografie sau teatru.
Toti cei interesati de aceste concursuri trebuie sa se inscrie pana la data de 31 martie 2010 pe site-ul www.licart.ro dupa ce au citit in prealabil regulamentul pentru fiecare sectiune in parte.
Elevii din Brasov s-au inscris deja, astfel incat exista deja 134 de compozitii ale lor intrate in concurs.
In momentul de fata sunt in total peste 1300 de tineri inscrisi, care au postat peste 6.000
de creatii.
Participantii se inscriu in concurs cu minim 3 (trei) poezii proprii! Acestea pot fi inscrise in concurs doar online pe situl www.licart.ro – Textele vor fi inscrise cu diacritice. Se accepta doar texte scrise in limba romana.
Sectiunea de fotografie are 3 categorii:
– fotografie digitala – alb-negru
– fotografie digitala – portret
– fotografie digitala – tematica diversa
Participantii se pot inscrie la oricare din aceste categorii (la una, doua sau la toate trei) cu minim 3 (trei) fotografii pentru fiecare categorie.
Fotografiile nu trebuie sa aiba rama, semnatura sau alte inscrisuri!
Fotografiile care nu respecta regulamentul vor fi descalificate din oficiu! Toate campurile datelor personale sunt obligatorii.
Singura sectiune unde se plateste este cea de teatru. La concurs pot participa doar liceeni care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant preuniversitar acreditata, in clasele IX-XII!
Atentie! Si anul acesta, pentru a creste valoarea Marelui Premiu (care este cel mai mare premiu al unui concurs de teatru amator din Romania – fara a mai fi legati de generozitatea sponsorilor) si pentru a putea oferi trupelor invitate la finala conditii adecvate pentru prezentarea spectacolelor in fata Marelui Juriu, organizatorii au decis mentinerea taxei de inscriere in concursul LicArt, sectiunea teatru. Trupele vor fi considerate a fi inscrise in concurs dupa achitarea acestei taxe, in contul organizatorului (Societatea pentru Cultura, Oameni si Prietenie, deschis la BCR, sect. 3 cont IBAN RO60RNCB0074029215660001).
Taxa pentru anul 2010 este de 25 RON pentru fiecare membru al trupei (doar actori). Din acesti bani, cea mai mare parte parte se va duce la fondul de premiere si o parte la bugetul de cazare pentru nominalizati.
La concurs pot participa doar trupe formate exclusiv din liceeni! Un liceu poate inscrie mai multe trupe dar nici un actor nu are voie sa faca parte din mai mult de o trupa. O trupa se poate inscrie cu cel mult doua spectacole. Se pot inscrie in concurs si trupe independente (care nu sunt legate de un liceu), singura conditie fiind ca toti membrii ei sa fie liceeni.
Trupa castigatoare in 2009 nu mai poate concura in 2010!
Atentie! Durata unei piese trebuie sa fie intre 15 si 45 de minute!
Piesele vor fi puse in scena la Bucuresti, in fata unui juriu specializat.
Pentru toti liceenii nominalizati si invitati la Bucuresti, la Marea Finala, SCOP si Ministerul Educatiei vor incerca sa acopere cea mai mare parte a cheltuielilor legate de deplasare, cazare si mancare. Nominalizatii ar putea fi, totusi, solicitati sa contribuie cu o suma modica la aceste cheltuieli, in conditiile in care bugetul festivalului (format din fonduri proprii, donatii, sponsorizari si taxa de participare) nu acopera in mod eficient cheltuielile, in ordinea prioritatilor (care sunt in ordine premii, organizare, cazare si masa nominalizatilor)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.