Festival concurs de traditii la Teliu

Festival concurs de traditii la Teliu

0 604

In acest weekend, comuna brasoveana va fi in sarbatoare. Localnicii vor avea ocazia sa se bucure de spectacole folclorice oferite de ansambluri de copii si de amatori. Scolile generale din judet care au ansambluri folclorice formate din elevi sunt invitate la concursul jurizat de maestrul coregraf Marin Barbu

In acest weekend, comuna brasoveana va fi in sarbatoare. Localnicii vor avea ocazia sa se bucure de spectacole folclorice oferite de ansambluri de copii si de amatori. Scolile generale din judet care au ansambluri folclorice formate din elevi sunt invitate la concursul jurizat de maestrul coregraf Marin Barbu.

In 6 si 7 iunie, comuna Teliu va gazdui Festivalul – Concurs de Traditii Populare „Vatra satului”. Aflat la prima editie, concursul isi propune incurajarea tinerelor talente din judet si va avea cinci sectiuni. Elevii scolilor generale din judet se vor intrece la sectiunile ansambluri folclorice, interpretare vocala, interpretare instrumentala, mestesuguri populare si la sectiunea speciala de pricesne.festival teliu1

Adrian Valusescu spune ca este prima data dupa ani de zile cand are loc o intalnire a aproape tuturor ansamblurilor folclorice din judetul Brasov. Este un festival judetean de folcor si traditii, cu mai multe sectiuni.

Vatra Satului romanesc este biserica, astfel ca la acest festival organizatorii au decis sa includa si o sectiune de pricesne. Acestea vor fi interpretate atat de catre coruri bisericesti, cat si de catre solisti individuali. Iubitorii muzicii populare si cei ai muzicii bisericesti sunt asteptati sambata si duminica la Teliu, la o sarbatoare a intregului judet.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.