Festival al handbalului, la Brașov: 45 de echipe din 5 țări și...

Festival al handbalului, la Brașov: 45 de echipe din 5 țări și peste 130 de jocuri la “International Youth Handball Tournament – FunSports Cup”!

0 167

Nu mai puțin de 45 de echipe au participat, în perioada 20-24 august, la a șasea ediție a “International Youth Handball Tournament – FunSports Cup”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov. Cel mai puternic turneu de pregătire pentru juniori, desfășurat în România, a însemnat peste o 130 de meciuri, desfășurate timp de patru zile la patru categorii de vârstă, atât la fete cât și la băieți. Astfel, la Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași, Sala Colina Universității și Sala Școlii Gimnaziale nr. 11, s-au aflat echipe ale unor cluburi puternice din țară – CSM București, CSM Știința Bacău, HC Dobrogea Sud Constanța, ACS Transilvania Brașov sau Corona Brașov, dar și formații din străinătate, echipele naționale feminine U18 și 16 ale Israelului, echipa națională feminine U18 a Serbiei, Academia Alushovski Skopje (Macedonia) și cele două Școli Sportive de Handbal din Chișinău.
Laureatele ediției cu numărul șase a competiției au fost: CSM București (Fete – U18), Corona Brașov (Fete – U16 și Fete – U12), CSM București (Fete – U14), CSM Știința Bacău (Băieți – U16 și U14) și ACS Transilvania Brașov (Băieți – U12).
Ne bucurăm că eforturile organizatorilor de a aduce an de an crema handbalului românesc juvenil la Brașov se transpun într-un eveniment reușit și apreciat de către toți cei care iau parte la el. Vorbim de o competiție care face o bună imagine sportului brașovean, dar și județului nostru„, a spus Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov.
Prezent la “International Youth Handball Tournament – FunSports Cup”, antrenorul federal Alexandru Dia, responsabil pe sectorul juniori și cadeți al Federației Române de Handbal, a concluzionat: “A fost o ediție reușită și ne bucurăm că turneul crește de la an la an, atât ca participare cât și ca valoare. Au fost peste 130 de meciuri de un nivel bun, atât la fete cât și la băieți. Nu în ultimul rând, a fost o bună repetiție generală înaintea startului campionatelor naționale de juniori. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și îi așteptăm la FunSports Cup și în 2019”.

“International Youth Handball Tournament – FunSports Cup” a fost organizat de către Clubul Sportiv Transilvania Brașov, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, Universitatea “Transilvania Brașov” și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, sub tutela Federației Române de Handbal.
Pentru mai multe detalii legate de clasamentele și premiile individuale ale competiției: http://funsportscup.com/ro/19/CLASAMENTE_2018/.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.