Feroviarii maghiari in greva!!

Feroviarii maghiari in greva!!

0 96

Sase din cele 36 de trenuri internationale care intra si ies din tara, pe diverse rute, sunt afectate, vineri dimineata, de greva feroviarilor maghiari.
Reprezentantii CFR Calatoriau declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca din noaptea de joi spre vineri, de la ora 0.00, pana vineri dimineata, la ora 9.00 au fost afectate trenul „Dacia”, pe ruta Bucuresti – Viena si trenurile pe rutele Bucuresti – Budapesta si, respectiv, Timisoara-Budapesta.
Totodata, au fost oprite in diverse gari, inainte de a intra in Romania, vagoanele de Venetia, Munchen si Praga.
Calatorii care se afla in trenurile afectate au mai multe optiuni, ei putand fie sa-si continue calatoria dupa deblocarea traficului feroviar, fie sa primeasca decontul pentru portiunea de traseu care nu mai poate fi parcursa, fie sa se intoarca gratuit la statia de plecare.
Potrivit reprezentantilor CFR, greva din Ungaria este „foarte dinamica”, astfel ca unele internationale pot sa-si continue drumul, altele nu, in functie de optiunea feroviarilor maghiari.
Doua trenuri internationale sunt oprite, vineri dimineata, in gara din Curtici, la frontiera cu Ungaria, din cauza grevei feroviarilor maghiari, calatorii fiind nevoiti sa se intoarca la Arad si sa aleaga alte mijloace de transport spre Budapesta.
Reprezentantii statiei CFR Curtici au precizat ca este vorba despre trenul rapid Bucuresti-Budapesta, care a ajuns la Curtici la ora 06.37 si despre trenul rapid Timisoara-Budapesta, care a sosit la 08.02.
Trenurile au fost garate, iar calatorii s-au intors cu autocare in statia din Arad, de unde se vor deplasa spre Budapesta cu alte mijloace de transport, autocare si microbuze.
Potrivit surselor citate, in statia Curtici mai sunt asteptate, in cursul zilei de vineri, pana la ora 19.00, alte cinci trenuri internationale care ar fi trebuit sa intre pe teritoriul Ungariei.
O greva la nivel national are loc, vineri, in Ungaria, in sistemul de transporturi feroviare. Astfel, este afectata circulatia trenurilor de calatori internationale care trec prin Ungaria in intervalul orar 00.00 si 18.00.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.