Fermierul roman derutat de oferta lui Ciolos – Clasa de mijloc, Program...

Fermierul roman derutat de oferta lui Ciolos – Clasa de mijloc, Program Naţional „Primul Utilaj Agricol” si mai putina birocratie!!

0 418

Întreprinzătorii mici şi mijlocii sunt încurajaţi să-şi deschidă afaceri la sate. Cu bani europeni, dar şi cu programe autohtone, ca de exemplu, Primul Utilaj Agricol. Guvernul vrea să ajute astfel clasa mijlocie din mediul rural. Premierul a ales comuna Ciugud din Alba, una dintre cele mai dezvoltate din ţară, pentru a lansa un pachet de măsuri speciale., unde pe langa fermierii locali au fost invitati mulţi oameni de afaceri din zona Transilvaniei
Guvernul a lansat un pachet special de măsuri. De exemplu, vouchere pentru zilieri şi meşteşugari independenţi şi Programul Naţional „Primul Utilaj Agricol”.
Autorităţile locale spun însă că proiectele europene nu sunt chiar atât de uşor de accesat.
Agricultura şi zona rurală din România au nevoie de o clasă de mijloc, spune premierul Dacian Cioloş. Iar
Fermierii aşteaptă însă soluţii şi pentru alte probleme.oi
Etichetarea mai riguroasă şi promovarea ar fi de ajutor, le-a transmis premierul fermierilor.
Birocraţia cu care se confruntă aceia care vor să acceseze fonduri europene va fi simplificată, iar oamenii care vor să-şi facă afaceri mijlocii vot trebui să se implice mult mai mult în comunitate.

Alerta referitoare la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită
Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și că a cerut clarificări în acest sens. Premierul a precizat, la Alba Iulia, că autorităţile române au luat legătura cu Italia şi cu reprezentanţii Comisiei Europene în acest caz. El a adăugat că va lua „o poziție foarte clară” pe această temă dacă lucrurile nu se lămuresc.
„Asta e poziția mea și, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am și transmis prin Reprezentanța noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești. Și știu foarte bine despre ce vorbesc„, a adăugat Cioloș.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.