Fermierii protesteaza pe 15 martie in capitala

Fermierii protesteaza pe 15 martie in capitala

0 67


Fermierii sunt nemultumiti. Ei contesta eficacitatea masurilor luate de guvernanti in sprijinul agriculturii romanesti.


Astfel fermierii au hotarat sa protesteze, pe 15 martie, in Capitala. Ei vor sa vina si cu circa 100 utilaje agricole si sa picheteze Guvernul.


Printre revendicari, un loc important il reprezinta faptul ca motorina folosita la lucrarile agricole este subventionata cu doar un leu litrul, fermierii cerand sa li se acorde cel putin dublu, adica doi lei litrul, ceea ce ar insemna cam jumatate din pretul motorinei.


Protestele se vor organiza pe buna dreptate, caci Romania este una dintre ultimele tari in privinta sprijinului acordat agriculturii, mai ales ca, in pretul motorinei de la pompa este inclusa si binecunoscuta taxa Basescu, cea pentru drumuri, si tot omul stie ca agricultura se face pe camp, nu pe sosea.


Iar prin distrugerea UTBv. s-a terminat si programul de subventionare a utilajelor agricole. Si ar putea continua insirarea necazurilor fermierilor, cum ar fi, de pilda, avantajarea produselor din import, din varii interese, si altele.


S-ar putea ca protestatarii sa aiba ceva succes in demersurile lor, avand in vedere disperarea guvernului pe ultima sa suta de metri, cum tot atat de bine s-ar putea ca aceste putine subventii si ajutoare existente sa fie si mai mult diminuate datorita imprevizibilitatii in actiune a unor ministri departe de nivelul profesional cerut.


?


Dan Bota


??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.