Fermierii primesc subventia direct in cont

Fermierii primesc subventia direct in cont

0 63

De ieri se platesc primele pe cap de animal pentru fermieri. Crescatorii de animale isi vor primi direct in conturi banii reprezentand subventiile pe ultimul trimestru, in asa fel incat nu vor mai fi nevoiti sa solicite credite bancare.
Sistemul i-a bulversat la pe fermieri la finele anului trecut, cand s-au vazut nevoiti, pentru a-si primi banii promisi de stat, sa-si deschida credite la bancile agreate de minister pentru plata subventiilor. Chiar si asa, numarul adeverintelor eliberate de APIA Brasov arata ca crescatorii de animale din judet au avut incredere in sistemul de creditare.
Beneficiarii din zootehnie au dreptul conform legislatiei in vigoare sa primeasca un sprijin financiar in valoare de maximum 334 lei/cap de bovina si maximum 26 lei/cap de ovina sau caprina. Pentru ca, din lipsa fondurilor in ultimul trimestru al anului tre cut, aceste subventii nu s-au mai putut acorda, fermierii au fost nevoiti sa apeleze la credite bancare garantate de stat.
Cei care au contractat deja un credit sunt asigurati de oficiali ca nu au motive de neliniste: statul va incepe virarea banilor din prima pe cap de animal catre bancile cu care crescatorii de animale au incheiat contractele de creditare. La nivel natioanal APIA a eliberat peste 35.000 de adeverinte pentru beneficiarii formelor de sprijin gestionate de agentie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.