Fermierii pot depune cererile de plata pe suprafata

Fermierii pot depune cererile de plata pe suprafata

0 91

Aplicatia de depunere online a cererilor de plata pe suprafata – IPA online – este disponibila pentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA, fermierul acceseaza IPA online si completeaza electronic declaratia de suprafata.
“Unul dintre avantajele utilizarii IPA online consta in faptul ca fermierul nu mai are nevoie de harti pe hartie. Mai mult, in urma digitizarii parcelei, sistemul masoara si afiseaza suprafata digitizata, si, pentru a verifica localizarea corecta a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de masurat”, potrivit datelor furnizate de APIA.
Daca fermierul nu este sigur de localizarea parcelei, se poate deplasa in teren pentru a identifica anumite elemente de reper. Ulterior, cu aceasta declaratie de suprafata, completata electronic si tiparita, fermierul se prezinta la Centrele APIA pentru depunerea cererii de plata. De asemenea, alaturi de declaratia de suprafata, fermierul trebuie sa completeze un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele/masurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri in anii precedenti, formularul de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari fata de datele anterioare.
Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 se deruleaza in perioada 1 martie – 17 mai 2010, insa declaratia de suprafata se poate deja completa electronic prin accesarea IPA online.

In 2009, peste 400 de fermieri au completat cereri online pentru plata pe suprafata.
Peste 1,12 milioane de cereri, pentru o suprafata de 9.513.836 hectare, au fost depuse in intervalul 2 martie – 9 iunie 2009, in scadere cu aproximativ 9.000 de cereri, desi suprafata pentru care s-a solicitat sprijinul financiar a crescut cu peste 120.500 hectare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.